Animaatio ja infograafi, visuaalisen viestinnän dynamite duo

Tällä hetkellä, kun suunnittelemme ja tuotamme animaatiovideoita, mukana konseptissa on aina myös infograafi. Animaatio ja infograafi ovat visuaalisen viestinnän dynamite duo. Kerromme tässä taisteluparin vahvuuksista ja näytämme 6 todellista case-esimerkkiä.

Kun halutaan viestiä monimutkaista ja vaikeaa asiaa visuaalisesti kiinnostavalla tavalla, paras ratkaisu silloin on animaatiovideo. Varsinkin, jos kuvattu kuva saattaisi osoittautua liian kalliiksi toteuttaa tai asia voidaan kertoa tehokkaammin graafisin elementein. Jotta animaatiovideolle saadaan kiinnostavuutta ja vaadittavaa voimaa, viesti kannattaa pukea tarinan muotoon. Tarinalla pystytään vaikuttamaan tunteisiin, mitä kautta voidaan saada aikaan merkittäviä asioita. Animaation etuna ovat käsikirjoitettu koskettava tarina ja mieltä ruokkiva visuaalinen maailma. Tässä yhdistelmässä faktan kertominen kannattaa jättää suosiolla infograafille. Hyvän infograafin polttoaineena ovat faktat ja numerodetaljit, joita tarjoillaan kauniin grafiikan tarjottimella. Kuitenkin niin, ettei sorruta myymiseen vaan autetaan, opastetaan, infotaan ja sivistetään kohdeyleisöä.

Tässä tiivistetysti dynamite duon etuja:

Kustannustehokkuus – molemmissa välineissä voidaan hyödyntää samoja graafisia elementtejä
Nopeus – inofgraafi on suhteellisen nopea tuottaa, kun grafiikka on jo olemassa
Dynamite duossa molemmat tekevät parhaansa – animaatio kertoo tarinan ja infograafi faktan.
Ei yritetä kertoa kaikkea filmissä – animaatio toimii huomion herättäjänä ja koukkuna, infograafi täydentää tarinaa.
Toinen tykkää toisesta – jotkut ihmiset haluavat ruokkia tiedonnälkäänsä videolla, toiset staattisella kuvalla ja tekstillä.
Digitaalinen ja analoginen maailma – infograafi taipuu vaikka flyeriksi, josta voidaan ohjata videoon esim. QR-koodin kautta.
Kieliversiot – molemmista välineistä on kustannustehokasta tuottaa eri kieliversioita, tämä kannattaa huomioida tuotannon alussa.
Sama viesti, eri kanavat – Facebookissa videolla, Twitterissä nostokuva infograafista

Tässä vielä 6 animaatio videon ja infograafin case-esimerkkiä:

Motiva Saa Syödä Ruokahävikki animaatio

PANIMOLIITTO animaatio

Puuinfo Puun tarina animaatio

THL Turvakoti animaatio

TA.fi asumisoikeusasunnot

Matkavekka animaatio

i